Szeretetnyelv

  Értsük meg egymás nyelvét!

  A világban , amelyben élünk, mindenki más. Mindenkinek mások az álmai, céljai, vágyai.

  Azonban egy dolog mindenkiben közös: mindannyian szeretnénk szeretve lenni, és szeretni.
  Tőlünk telhetően, amennyire ezt a belénk nevelt minták engedik, igyekszünk is szeretni, és befogadni a szeretet. Mégis néha azt érezzük, hogy ez nem megy, hogy nem veszik észre a másik, hogy szeretem, illetve azt gondoljuk, hogy nem szeretnek bennünket.
  Igen, talán ez is előfordul.
  De az esetek többségében, a szeretet ott van közöttünk, bennünk, árad felénk, árasztjuk más felé.
  Akkor miért nem működik? Miért mennek tönkre kapcsolatok a vélt vagy valós szeretethiány miatt?
  A magyarázat egyszerű: nem egy nyelven beszélünk!
  Ahogyan a népeknek, úgy a szeretetnek is vannak nyelvei, és ha ezeket nem ismerjük, nem értjük – elveszítjük kapcsolódásunkat a szeretet csodájával.

  Mit tehetünk?

  Ismerjük meg a szeretet 5 nyelvét, a minőségi idő, az elismerő szavak, az ajándékozás, a szívességek, és a testi érintés nyelvét.
  Ahányan vagyunk, annyi féle nyelven értelmezzük a szeretet. Ha megismertük a szeretetnyelveket, az olyan, mintha hosszabb borús idő után, végre kisütne a nap. Mert tudjuk a nyelvek ismeretének fényében, hogy kinek mi a szeretetnyelve körülöttünk, és tudjuk másoknak elmondani hogy mi a Mi szeretetnyelvünk.

  Gary Champman ezt adta a világnak! A szeretnyelvek ismeretét.

  Ha ismered a szeretetnyelvét a másik embernek, akkor gondoskodhatsz róla, hogy a szeretettankja mindég teli legyen.
  Ha ismered ezt az 5 nyelvet, és elkezded alkalmazni, nagyon rövid alatt rájössz, hogy igenis – tudsz szeretni, és igenis – el tudod fogadni a szeretet, mert olyan nyelven „beszélsz, beszélnek” hozzád, amit mindenki ért.
  Néhány percet kell csupán rászánnod, hogy megismerd önmagad és a többi ember, a kedvesed, a gyermeked, a barátaid, a családtagjaid szeretetnyelvét, és az élet sokkal könnyebb lesz.

  Csupán ezt a tesztet kell kitöltened,( de őszinte válaszokat adva)és máris indulhatsz szeretni és elfogadni a szeretetet.

  Nimué gondolatait és gyakorlati tapasztalatait a szeretetnyelvről meghallgathatjátok 2016.12.11-én 10.00, 16.00 és Karácsonykor is!

   A tesztet itt találod értékeléssel: